blog: PTSS en de metro

Dat kan soms een heel moeilijke combinatie zijn. Hieronder een levensechte ervaring van één van de  cliënten van Merk Hoe Sterk die ik begeleid.

Vandaag met mijn coach Teun een stap gezet om voor de eerste keer in mijn leven met de metro te reizen. Eerste stap hal binnengaan en kaart opwaarderen was spannend. Er waren overal piepjes en geluiden. Toen door de gesloten hoge poorten dit was spannend. Gevoel van opgesloten trotseren. De metro kwam eraan de spanning en angst bouwde zich heel hoog op. Alles in mijn lijf en mijn hoofd wou weg. Weg van de angst, onveiligheid en de controle verliezen. Op dat moment was ik dat kleine meisje dat zich heel angstig, onveilig en bang was om opgesloten te zitten met onbekende mensen waar je niet van weet of ze te vertrouwen zijn. Toch naar de metro gelopen ondanks de erge angst en verzet. Op 't knopje gedrukt zodat de deur open ging. Ik durfde niet verder. De metro reed weg. Blijven wachten op de tweede toch willen proberen en de hoop hebben dat ik daar wel in durfde te stappen. De tweede metro komt eraan en stopt op de knop drukken en de deur gast open. Een stap naar binnen en mijn angst word te groot. En ik stap uit. Voor dit keer te veel nieuwe prikkels en 't onbekende. Ik voelde dat de angst van mijn kleine meisje te groot was om de stap te zetten om in te stappen en mijn controle los te laten en mijn vertrouwen toe te laten. Ben wel trots op mijzelf dat ik 't geprobeerd heb samen met mijn coach. Zonder hem had ik deze poging niet durven wagen omdat ik hem vertrouw en hij mij dat stukje veiligheidsgevoel en begrip geeft dat ik nodig heb om te groeien.
Na eerst schaamte te voelen van je bent toch geen klein kind. Dit omzetten naar op dit moment ben je dat kleine meisje. En om daarna samen met dat kleine beschadigde meisje te onderzoeken en haar nu de erkenning te geven dat ze er mag zijn. Voor mij word steeds meer voelbaar hoe belangrijk vrijheidsgevoel voor mij is. Letterlijk en figuurlijk.
Op de roltrap en er staan mensen voor je voelt beperkt. Naar de bioscoop en mensen naast je, voor je en achter je. Dit zo proberen in te delen zodat je zo min mogelijk prikkels hier van hebt. De behoefte om te wiebelen omdat de spanning te hoog oploopt. Jezelf in kwetsbaarheid kunnen mogen zijn dat is mijn doel.
Trots op mij zelf en dankbaar voor de lieve coach die mij hier in steunt en helpt.

Wil jij ook angsten overwinnen in de praktijk en zo je leven terugwinnen, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Aanmelden nieuwsbrief

Contact

Ik werk uitsluitend op afspraak. U kunt zich aanmelden voor een gesprek middels het invullen van het contactformulier, of u kunt bellen op onderstaand telefoonnummer.

Ik ben bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)6 36 39 91 55. Bij afwezigheid of bezettoon kunt u een bericht inspreken. U wordt altijd binnen 24 uur benaderd nadat u contact heeft opgenomen.

Verschoor Coaching
De Linie 1 H
2905 AX  Capelle aan den IJssel
t. 06 36 39 91 55


heeft u vragen?

Mijn verzoek is
een afspraak maken
informatie over coaching of counseling
informatie over workshop, training of lezing